4,5 ton aktivt kul løser problem

Oprettet d.

4,5 ton aktivt kul løser problem
4,5 ton aktivt kul løser problem

Mange produktionsprocesser giver VOC-udfordringer

Korrekt beregnet, aktivt kul løser opgaven

 

Maleprocesser, fremstilling af plast og mange andre fremstillingsprocesser udleder organiske opløsningsmidler (VOC). Mange virksomheder er i tvivl, om en kulfilterløsning virker. Og hvor længe.

Det var en stor dansk produktionsvirksomhed også. I et stort maleområde arbejder de med hårdfør maling, som afgiver organiske opløsningsmidler. Til at opfange de usunde gasser havde virksomheden tidligere brugt kulfilterløsninger – uden tilstrækkelig effekt.

Simas Filters har hjulpet produktionsvirksomheden med at løse udfordringen. – Tilmed med en garanti for 99% effektivitet og en længere levetid på mindst et år. Hemmeligheden er, at Simas Filters dels har udviklet en beregningsmotor, dels har mange års praktisk erfaring. Det gav OK til løsningen fra virksomhedsledelsen og miljømyndighederne.

 

Enkel håndtering og stor sikkerhed

Løsningen, som i alt består af 4,5 ton specialkul, er installeret i to containere. Der er anvendt store kulpatroner med hver 50 kg aktivt kul. Denne opstilling betyder, at der er relativt lille trykfald over kullet. – Typisk 4-5 gange mindre end kendte kulløsninger, hvor kullet er i en stor tank. Det sparer en del energi.

Sikkerhed er også prioriteret højt i virksomheden. Det var derfor naturligt at installere måle- og alarmudstyr. – Så er der styr på forholdene døgnet rundt. Samtidig sikrer alarmsystemet, at der gives alarm i god tid, inden kullene skal skiftes.

 

Bedre end kravet

Virksomheden krævede 50% effektivitet, så miljøkravene blev overholdt. Simas Filters tilbød og installerede 99% effektivitet. Det pynter på virksomhedens miljøregnskab – og det fælles miljø.

En løsning med aktivt kul er i dag mere relevant end nogensinde til at løse VOC-udfordringer”, siger Peter Rebsdorf, salgs- og marketingchef i Simas Filters, og fortsætter: ”I vores rådgivning trækker vi på vores lange erfaring og nøjagtige beregningsmotor. Det kommer kunderne til gode i form af effektive og sikre løsninger”.

Få mere at vide om filterløsninger med aktivt kul ved at kontakte Simas Filters på telefon 87 58 10 20 eller hjemmesiden www.simas.dk.