Bio- og mikrofiltre/EPA- og HEPA-filtre

Bio- og mikrofiltre fåes med filtermedie i polyester, polypropylen eller glasfiber.
Rammen er oftest i aluminium, galvaniseret, rustfrit stål eller træ (MDF) med forskellige typer pakninger, alt efter anvendelse.
EPA- og HEPA filtre kan fjerne luftbårne partikler fra luften ned til en størrelse på 0,3 my med en effektivitet på 99,97%. Filtrene har lav luftgennemgang og et stort indvendigt filterareal.
 

Typiske standardmål:

Bredde: 610 eller 305 mm.
Højde:   610 mm.
Dybde:  292 mm.

 

Specielle varianter:

Bakteriehæmmende.
Brandhæmmende.
Vandafvisende.
Individuelt tilpassede størrelser.
Højtemperatur versioner.
Laminære filterelementer, dybde 68, 78, 88, 106 og 150 mm.

Filter til luftrenser anlæg Appliance 102. HEPA-filter H11 med aktivt kul. Anvendes typisk i mindre rum på plejehjem, institutioner, skoler og i private hjem.

 

Miljøforhold:

Brandbare versioner af bio- og mikrofiltre kan brændes uden udslip af giftige gasser fra filtermaterialet.

 

 

 

Har du brug for hjælp eller
et tilbud på bio- og mikrofiltre?

 

Så tag kontakt til os direkte her

 

Kontakt os

 

 


Bio- og mikrofiltre bruges overalt inden for såvel komfortventilation som procesfiltrering.
Det kan være laboratorier, hospitaler, fødevareindustri, pharmaceutindustri, elektronik og kemisk industri.
EPA-, HEPA- og ULPA filtre er høj-effektive filtre. De anvendes, hvor stilles høje krav til filtrering af meget små partikler fra luften (vira, gasser, røg, atmosfærisk støv).

EPA-filtre i filterklasse E10, E11 og E12.
HEPA-filtre i filterklasse H13 og H14.
ULPA i filterklasse U15, U16 og U17.

HEPA står for Hign Efficiency Particulate Air filter.
ULPA står for Ultra Low Penetration Air filter.

Fra 50 Pa.
 
Anbefaling kan variere afhængig af energivurdering.

Standard: 4-8 paneler.

 

HEPA-filter

Et HEPA-filter er et bio- og mikrofilter, som kan bruges overalt. HEPA-filtre anvendes i rum, hvor der er meget høje krav til luftfiltrering. Det er typisk laboratorier, hospitaler, fødevareindustri eller kemisk industri. HEPA-filtret er altså et højeffektivt filter, der effektivt filtrerer meget små partikler fra luften. Derudover er HEPA-filtret et særligt godt filter mod allergier, da filtrets højeffektive luftfiltrering kan virke forebyggende. Bio- og mikrofiltre laves med et filtermedie i polyester, polypropylen eller glasfiber. Rammen vil typisk være i aluminium, galvaniseret, rustfrit stål eller træ (MDF), alt efter hvad filtret skal bruges til. Filtrene fås desuden i flere specielle varianter, som for eksempel bakteriehæmmende, brandhæmmende, vandafvisende, eller versioner der tåler høje temperaturer. Filtrene har en lav luftgennemgang og et stort indvendigt areal. HEPA-filtret har som standard 4-8 paneler, men kan også leveres i individuelt tilpasset størrelser. De laminære filterelementer har en dybde på 68, 78, 88, 106 eller 150 mm. Et HEPA-filter består af en filtermåtte med tilfældigt sammensatte fibre. Fibrene har typisk en diameter mellem 0,5 og 2,0 mikrometer. Fibrenes diameter og filterets tykkelse er afgørende faktorer for effektiviteten af et HEPA-filter.

Hvad er et HEPA-filter?

HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter, og findes i filterklasse H13 og H14. Det er altså et yderst effektivt filter, der er i stand til at opfange selv de mindste partikler. Et HEPA-filter kan fjerne partikler i luften ned i en størrelse på 0,3 my med en effektivitet på 99,97 %, og er derfor et rigtig godt filter mod blandt andet støvallergi.

EPA-filter

Et EPA-filter er et bio- og mikrofilter, som kan bruges overalt. EPA står for Efficiency Particulate Air filter, og er altså en anelse mindre effektiv end et HEPA-filter. Dog er filteret stadig under filterklassen højeffektive filtre, og findes i filterklasse E10, E11 og E12. EPA-filtret anvendes i rum med høje krav til luftfiltrering, og opfanger for eksempel tonerpartikler, metaloxid-fraktioner og olierøg. Bio- og mikrofiltre laves med et filtermedie i polyester, polypropylen eller glasfiber. Rammen vil typisk være i aluminium, galvaniseret, rustfrit stål eller træ (MDF), alt efter hvad filtret skal bruges til. Filtrene fås desuden i flere specielle varianter, som for eksempel bakteriehæmmende, brandhæmmende, vandafvisende, eller versioner der tåler høje temperaturer. Filtrene har en lav luftgennemgang og et stort indvendigt areal. Et EPA-filter består af en filtermåtte med tilfældigt sammensatte fibre. Fibrene har typisk en diameter mellem 0,5 og 2,0 mikrometer. Fibrenes diameter og filterets tykkelse er afgørende faktorer for effektiviteten af et EPA-filter. EPA-filteret kan fjerne partikler i luften ned i en størrelse på 0,3 my med en effektivitet mellem 85 % og 99,5 % alt efter filterklasse, og er derfor også et rigtig godt filter mod blandt andet støvallergi.

EPA-filter vs. HEPA-filter

EPA-filtre og HEPA-filtre er begge bio- og mikrofiltre, og er yderst effektive filtre. Begge filtre er i filterklassen højeffektive filtre, dog er de ikke lige højeffektive. EPA står for Efficiency Particulate Air filter, hvor HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter. HEPA-filtret har et tilføjet High og er derfor en anelse mere effektiv end et EPA-filter. Begge filtre er i stand til at opfange helt små partikler i luften ned i en størrelse på 0,3 my. Et EPA-filter med en effektivitet mellem 85 % og 99,5 %, og et HEPA-filter med en effektivitet helt oppe på 99,97 %. Effektiviteten afhænger af filterklassen, som spænder mellem E10 til H14, hvor H14 altså er det mest effektive. Begge filtre er enormt effektive mod allergi. Du skal vælge et HEPA-filter, hvis du vil have det mest effektive filter, og hvis det skal anvendes i rum med meget strenge krav til luftfiltrering. I andre tilfælde kan et EPA-filter sagtens klare opgaven.