Filtre i syntet eller glasfiber - religion eller fakta?

Oprettet d.

Filtre i syntet eller glasfiber - religion eller fakta?
Filtre i syntet eller glasfiber - religion eller fakta?
Filtre i syntet eller glasfiber - religion eller fakta?

Tidligere var stort set alle almindelige ventilationsfiltre med glasmedie. Men oliekrisen i 1970'erne fik for alvor filterproducenterne i gang med udviklingen af syntetiske filtermedier.

Fremstillingen af glasfibermedie er 8-12 gange så energi-krævende som syntetisk filtermedie. Årsagen er, at produktionen af glasfibre kræver en temperatur på over 1.200°C.

I starten var de syntetiske filtre ikke særligt effektive. Fibrene var simpelt hen for tykke. I dag, 40 år efter, er de syntetiske fibre ligeså tynde som glasfibre. Dermed er syntetiske filtre og filtre med glasmedie i dag er lige gode.

For nogle er snakken om syntet eller glasemedie blevet en snak om religion. Nogle tror på syntet, andre tror på glas. Simas tror på fakta og på at rådgive om den bedste løsning i hvert enkelt tilfælde.

Har du en fornemmelse af, hvordan syntetisk filtermedie eller medie med glasfibre ser ud? Syntetisk filtermedie ligner en ble med blød overflade, hvor fibrene ikke kan knække. Tilsvarende er glasfiber medie mere som en isoleringsmåtte med lidt hårdere fibre.

Kuvertfiltre, posefiltre, kompaktfiltre, panelfiltre og filtermåtter fås i dag med enten glasmedie eller syntetiske filtermedier og i flere filterklasser. Valget er således udelukkende et spørgsmål om, hvilket støv eller hvilke aerosoler, der skal filtreres - og naturligvis prisen.

Kontakt Simas og om valg af filtermedie, der passer til netop dit behov. Ring til en af vores tekniske konsulenter på telefon 87 58 10 20 eller skriv til os her.